نیازهای ارتباطی مسافران در کشورهای مختلف و زائران بیتالله الحرام از طریق ارائهی یک سیمکارت بینالمللی برطرف میشود.
به گزارش ایسنا منوچهر فارسی ـ سرپرست اجرایی این پروژهی ارتباطی ـ صبح امروز (یکشنبه، 29 آذرماه) در نشستی خبری با هدف تشریح ابعاد اجرایی شدن این سیستم خدماتی، گفت: در اواسط سال گذشته، طرح اولیهی رفع مشکلات ارتباطی مسافران ایرانی در خارج از کشور، بویژه زائران در سفرهای زیارتی در دستور کار قرار گرفت. پس از انجام مذاکرههایی با اپراتورهای منطقه مانند سعودی تلهکام، زین و آسیاسل، ابعاد پروژهی خدمترسانی به مسافران برونمرزی گسترش یافت.
وی ادامه داد: پس از انجام مطالعات و مذاکره با تعدادی از شرکتهای خارجی فعال در بخش ارتباطات و ادغام چند فنآوری در یک محصول و هماهنگی و همکاری ارگانها و سازمانهای مرتبط، زمینهی ورود نمونهی محصولی جدید با قابلیت برطرف کردن بخش گستردهای از نیازهای ارتباطی به نام «یونیورسال کارت» فراهم شد. این محصول یک تراشهی الکترونیکی است که قابلیت استفاده در همهی گوشیهای همراه را دارد و مسافران میتوانند از آن به جای تهیهی سیمکارت یا کارت تلفن، در کشورهای خارجی استفاده کنند.
او دایمی بودن این سیمکارت و اتصال آن را به اپراتوری ایرانی، مهمترین مزیت آن دانست و بیان کرد: جلوگیری از خروج ارز، اتلاف وقت مشترکان و ارائهی خدمات و سرویسهای متنوع، از دیگر ویژگیهای این محصول است.
به گزارش ایسنا، شهروز فارسی ـ معاون این پروژه ـ در توضیحهایی فنی، اظهار داشت: این محصول ارتباطی برای نخستینبار در ایران و خاورمیانه استفاده میشود.
وی با بیان اینکه این محصول ضمانت 95 درصدی دارد و در پنج قارهی جهان قابل استفاده است، گفت: با همکاری دستگاهها و سازمانهای مختلف، این محصول با وجود قابلیت اجرایی، در ایران فاقد هرگونه کاربری است و فقط در کشورهای خارجی قابل استفاده است.
معاون این پروژه دربارهی قیمت محصول و میزان کمیت توزیع آن، توضیح داد: این محصول که حاصل مشارکت چند شرکت ایرانی و خارجی است و محصول نهایی خود را از آلمان وارد میکند، اوایل بهمنماه و همزمان با دههی فجر به مشترکان واگذار میشود.
به گفتهی او، این محصول ارتباطی تستهای مختلفی را از جمله در ژاپن، امارات، عربستان و ترکیه داده است و آخرین نتیجهی تست آن همزمان با سفر رییسجمهور به برزیل انجام شد.
وی قیمت این محصول ارتباطی را 59هزار تومان با 10هزار تومان شارژ رایگان اولیه دانست و گفت: برنامهی آینده برای این محصول، بومیسازی و صادرات آن به کمک اپراتورهای داخلی است.
او اظهار کرد: سازمان تنظیم مقررات، ارتباطات و فنآوری هرچند این محصول را جزو تجهیزات داخلی تلقی نمیکند، اما برای اجرای پروژه همراه گمرکات کشور همکاری و مساعدتهای فراوانی داشته است.
فارسی همچنین دربارهی امکان مخالفت اپراتورها با این محصول ارتباطی و کاهش سطح رومینگ، گفت: در حوزهی تخصصی، اپراتورها با موضوع رومینگ چندان موافق نیستند، چراکه ارائهی سرویس رومینگ به مشترکان برای اپراتورها هزینهبر است.
او ادامه داد: سازمان حج و زیارت همواره به زائران خود تأکید میکند تا از سیمکارتهای ایرانی استفاده نکنند و به محض ورود به کشور مقصد، سیمکارت عربی تهیه کنند. این امر به این معنی است که ارائهی رومینگ برای مخابرات سودآور نیست.
وی همچنین دربارهی توزیع این محصول ارتباطی و اطلاعرسانی آن، بیان کرد: از طریق راهاندازی مراکز فروش و همکاری دفاتر خدمات مسافرتی، این محصول را معرفی میکنیم. حتا ممکن است، از ظرفیت دیگر اپراتورها استفاده کنیم و حتما از ظرفیت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز در اینباره بهرهمند میشویم.
فارسی یادآور شد: ارائهی محصول ارتباطی یونیورسال کارت در سه مرحله اجرا میشود؛ در مرحلهی نخست، در دههی فجر این محصول به متقاضیان ارائه میشود، در مرحلهی دوم در دیگر استانها توزیع و در مرحلهی سوم به بقیهی کشورهای منطقه صادر میشود. کمیت توزیع این کارتهای اعتباری به باز تقاضا بستگی دارد و نامحدود است.
مصطفی راسخ ـ مدیر اجرایی این پروژه ـ نیز در سخنانی کوتاه گفت: مشترکان این محصول ارتباطی با داشتن یک پسورد میتوانند اطلاعات جزیی خود را دریافت و از خدمات رایگان امور مشترکان این محصول استفاده کنند.
او بیان کرد: مشابه این محصول ارتباطی اکنون با ارائهی خدماتی کمتر در سیستمهای کشورهای اروپایی در حال استفاده است؛ اما ارائهی این محصول در ایران و صادرات آن به خاورمیانه با امکانات و سرویسهای متنوعتری همراه خواهد بود.
راسخ اضافه کرد: امکان استفادهی همزمان اینترنت و مکالمه، شارژ اینترنتی و ارائهی رایگان سرویس پیام صوتی نیز از دیگر امکانات این محصول هستند.